Winerschnitzel

Vinrekommendation: Tahbilk Marsanne eller Wishbone Pinot Noir 2009

Ingredienser (2 personer)
2-4 stycken schnitzlar av kalvinnanlår
2 dl dinkelmjöl
2 äggulor
2 dl ströbröd
smör och olja
salt och peppar
kapris
anjovis
potatis
Citronaioli
1-2 msk dijonnaise
1,5 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1/3 pressad citron
salt och peppar

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader . Skala och skär potatisarna. Lägg i form (olja, flingsalt och svartpeppar) och rosta i ca 30 min.
2. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
3. Banka köttet. Vispa upp äggulorna och lägg i en skål. Häll upp mjöl (salta och peppra) respektive ströbröd i var sin skål.
Vänd köttbitarna i varje skål; först mjöl, sedan ägg och sist i ströbrödet. Stek köttet på hög värme i rikligt med fett.
4. Servera schnitzlarna dekorerade med en anjovisring fylld med kapris.

Inspirationskälla: recept.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s