Överbakad laxfilé

Överbakad laxfilé serverad med citronaioli, potatismos och baconlindad sparris.
Till maten serverades 50° Parallel Riesling Trocken 2008 (4153) 89 kr

600-800 g färsk laxfilé till 4 personer

Överbakning
2,5 dl riven Västerbottenost
1, 5 dl hackade räkor från burk i lake
1 dl cremè fraiche
0,5 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
100 g färdig skagenröra på burk
25 g röd stenbitsrom
salt och peppar

Citronaioli
1,5 dl majonnäs
1,5 dl matlagningsyoghurt
2 st pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad citron
1 krm fiskkrydda
salt och peppar

Tillbehör
1 knippe dille
1 paket sparris
1 paket bacon
färskpotatis

 Tillagning
1. Plasera laxen på ugnsfast fat och  salta den lätt.
2. Rör ihop den rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen. Bred på fyllningen på laxfiléerna och baka i 200 grader tills innertemperaturen på laxen är 55 grader.
3. Rör under tiden ihop citronaiolins ingredienser.
4. Koka sparrisen lätt, ta upp ur vattninge, linda 2 skivor bacon runt 2 sparrisar och stek i stekpanna.
5. Servera med dillmosad potatis.

Källa: Fiskhandlarsonens överbakade laxfilé på recept.nu

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s