Piffig tjejmiddag

Tre delikata mumsbitar

I lördags bjöd jag några tjejkompisar på middag. Kvällen inleddes med ett mousserande vin som serverades till kryddiga svampkrustader och till förrätt bjöd jag på tre små aptitretare; en gräslökspanacotta med löjrom, anklevermousse på kavring och en liten kopp crème ninon.

En överbakad laxfilé med potatismos, baconinbakad sparris och citronaioli serverades till huvudrätt tillsammans med ett syrarikt och fruktigt Rieslingvin. Huvudrätten är en ny favorit som jag själv blev bjuden på hos min kusin i Breanäs i trettonhelgen.

Masi Amarone Costasera och Château du Levant

Vi avslutade måltiden med en ostbricka bestående av gruyere, pecorino och cheddar till en Amarone samt stilton och en mycket crämig mjukost som jag tappat namnet på till en söting från Sauternes.

Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut

50° Parallel Riesling Trocken 2008

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s