Espressokaka

Smarrig och lättlagad kladdkaka som jag brukar dela i portionsbitar och frysa in. Perfekt när du får oväntat besök.

Ingredienser
2 dl rostade pinjekärnor och pistagenötter
200 gr smör
3 dl råsocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2-3 msk pulverkaffe
3 ägg
3 dl dinkelmjöl
ev. 1 msk kaffelikör eller konjak
Serveras med vispad grädde
Tillagning
1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och kaffepulver. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med de rostade nötterna.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 min.

Källa: Allt om mats dessertbilaga från 2005.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s