Gratinerad torskfilé på rotfruktsbädd

Idag fick jag lunchsällskap av en vänninna och serverade en smörgratinerad torskfilé på rotfruktsbädd och kräftstjärtar, dekorerad med dill och riven pepparrot. Efter maten blev det en bit espressokaka med en klick vispgrädde.

Ingredienser (2 personer)
500 gr torskfilé
2 små scharlottenlökar
1 liten bit rotselleri
1 morot
6 potatisar
1 dl vitt vin
hummerbuljong
salt och peppar
1/2 strimlad purjolök
50 gr smör
Dekoreras med dill och riven pepparrot
Tillagning
1. Tillaga torsken (smör, olja, salt och peppar) i ugn på 175 grader i 10-15 min.
2. Hacka lök och riv rotsellerin. Smörfräs i gryta på låg värme ett par minuter.
3. Skala potatis och morot. Skiva i tunna skivor. Strimla purjon.
4. Tillsätt vin, buljong, lite hackad dill, potatis och morot. Låt koka tills potatisen och moroten är mjuk. Tillsätt purjon i slutet och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp potatisen med tillbehör och buljong, kräftstjärtar och sist torskfilén som toppas med dill och pepparrot.
Smaklig måltid!

Inspirationskälla: för alla sinnen – mat & dryck

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s