Kalvlevergryta med bacon och kapris

Vintips till kalvlevergrytan: Pedroncelli Russion River Pinot Noir 2007

Ingredienser (4 pers)
800 gr kalvlever
mjöl, salt och vitpepper
2 paket bacon
2 små lökar
2-4 msk kapris
1/2 liter vatten
2 dl matlagningsgrädde
Kalvbuljong efter smak
Persilja
Potatis
Gelé

Tillagning
Skölj och torka levern. Skär bort hinnorna och skär sedan i tärningar.
Vänd levertärningarna i det kryddade mjölet och bryn dem i smör i en gryta.
Tillsätt löken och bryn den lätt.
Tillsätt sedan vatten, hälften av grädden, kalvbuljong och kapris.
Låt koka på lätt värme en halvtimme. Knaperstek bacon under tiden.
Tillsätt bacon och resten av grädden. Låt koka ytterligare en halvtimme.
Tillsätt persilja i slutet och servera tillsammans med potatis och gelé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s