Moules frites och Greisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut (7685), Frankrike, 96 kr

 

Moules frites

Ingredienser till huvudrätt för 2 personer
2 nät med färska blåmusslor
2 finhackade scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
Persilja
Smör
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
2 dl mellangrädde
Hummerfond
Salt och vitpeppar

Tillagning
1. Skölj och borsta musslorna. Släng alla söndriga.
2. Hacka lök, vitlök och morrötter. Fräs i smör.
3. Tillsätt vatten, vin, grädde och fond. Låt koka upp.
4. Lägg i musslorna och låt dem koka i ett  par minuter tills de har öppnat sig. Släng de som inte har öppnat sig.
5. Salta, peppra och tillsätt persilja. Serveras till pommes frites och aioli.

Vintips!
Festligt med ett glas mousserande vin till, välj Greisweiler Monopole Crémant de Bourgogne Brut

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s