Mustig Boeuf Bourguignon till Tautavel Réserve 2007 (2291), Tautavel, Frankrike, 89 kr

Vintips: Tautavel Réserve 2007 eller Barolo Serralunga d’Alba 2005

Ingredienser till Boeuf Bourguignon (4 personer)
800 gram nötinnanlår
20 steklökar
2 vitlöksklyftor
3 morötter
400 gram champinjoner
300 gram rökt sidfläsk
4 dl rödvin
5 dl kalvfond
3 msk tomatpuré
2 lagerblad
1 tsk timjan
ett par persiljekvistar
salt och peppar
soja
smör
majsena
persilja

Tillagning
1. Bryn det tärnade köttet. Lägg över i en stor gryta.
2. Hacka ett par av lökarna samt vitlöken. Bryn och lägg över i grytan.
3. Salta och peppra. Pudra över 1 msk majsena. Rör om.
4. Tllsätt vin, kalvfond, lagerblad, timjan och persiljestjälkar. Låt småputtra i ca 2 timmar.
5. Förväll löken, skala och smörstek. Lägg i grytan efter halva tiden.
6. Skala och skiva morötterna. Lägg i grytan efter halva tiden.
7. Dela champinjonerna i klyftor. Smörstek. Tillsätt lite soja. Lägg i grytan i slutet.
8. Strimla sidfläsket. Knaperstek. Lägg i grytan i slutet.
9. Dekorera med persilja. Servera tillsammans med pressad potatis och haricots verts.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s