Älgfärsbiffar med svampsås

Dryck till: Viu Manent Reserva Syrah Carignan 2008 (96 239), 89 kr

Ingredienser till färsen (2 personer)
350 gr älgfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl kalvfond
2 äggulor
1,5 dl grädde
salt, svartpeppar
smör

Ingredienser till såsen
300 gr svamp
soja
1-2 msk svart vinbärsgelé
3 dl viltfond
en skvätt grädde
salt och peppar
smör
maizena

Tillagning
1. Blanda ströbröd, kalvfond, äggulor och grädde i en bunke. Låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt färsen. Krydda med salt och peppar.
3. Blöt händerna och forma färsen till biffar.
4. Smörstek biffarna 3-4 minuter på varje sida och låt eftersteka några minuter på svag värme. Ta upp biffarna.
5. Smöstek svampen och tillsätt lite soja.
6. Tillsätt svart vinbärsgelé, 3 dl viltfond och låt koka ihop. Häll i en skvätt grädde och smaka av med salt och svartpeppar. Red med maizena. Lägg tillbaka biffarna.
7. Serveras med potatispuré, persilja, gröna ärtor och svart vinbärsgelé.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s