Taiwanesisk kyckling

Den här enkla och fantastiskt goda rätten blev jag bjuden på hemma hos goda vänner.
Till den vällagade kycklingen drack vi Errázuriz Estate Pinot Noir 2008 som passade fint till rätten!

Ingredienser (4 personer)
1/2-1 dl sesamolja
20 vitlöksklyftor (!)
10 tunna skivor färsk ingefära
2 st skivade serrano/chilipeppar
900 gr kycklingfiléer, skivad
1/2-1 dl soya
1/2-1 dl rice wine
3 tsk socker
2,5 dl skivad vårlök
rikligt med basilika

Tillagning
1. Börja med att hetta upp sesamoljan i en wok eller stor stekpanna.
2. Fritera vitlök, ingefära och serrano/chilipeppar i ca 2 minuter.
3. Tillsätt kycklingbitarna och koka dem i ca 5 minuter.
4. Tillsätt soja, rice wine och socker, låt koka upp och låt det sedan koka utan lock i minst 30 minuter tills såsen tjocknar.
5. Höj värmen igen och tillsätt basilika och vårlök och låt koka ett par minuter.
6. Servera med ris till.

Annonser

2 thoughts on “Taiwanesisk kyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s