Crème Brûlée med limesockermarinerade björnbär

Vintips: Ruffino Serelle 2005 (nr 8119)

Ingredienser (4 portioner)
1 vanlijstång
6 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3/4 dl rörsocker
1 dl rörsocker till knäcklagret
Björnbär, marinerade i pressad lime, rivet limeskal och lite socker.

Tillagning
1. Värm ugnen till 150°.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Lägg i en kastrull och tillsätt vispgrädde, mjölk och rörsocker. Koka upp och låt sjuda på svag värme i några minuter minuter under omrörning. Skrapa och ta bort vaniljstången.
3. Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll i mjölk-grädden, lite i taget under omrörning.
4. Fördela blandningen i fyra portionsformar.
5. Ställ formarna i en vattenfylld långpanna. Vattnet ska nå upp till hälften av formarna.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Ta ut formarna och låt svalna. Hit går att förbereda dagen innan och förvara i kyl.
7. Innan servering strös ett lager rörsocker över varje form. Sätt in i ugn på hög värme i ca 3 minuter för att få en krispig yta.
8. Serveras till limesockermarinerade björnbär och ett glas Ruffino Serelle 2005.

Receptkälla: sött, sweet, dulce – desserter från när och fjärran

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s