Festlig helgmeny i Åhus

Igår hälsade jag på hos goda vänner i Åhus och blev bjuden på en riktigt festlig gourmetmiddag!

Crémant de Bourgogne

Som aptitretare före middagen fick vi en utsökt räksoppa i kopp tillsammans med ett glas mousserande vin, Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut.

Jordärtskockspannacotta

Väl till bords inleddes middagen med en läcker jordärtskockspannacotta med lax och äpple, vilket var en fröjd för både öga och gom. Till förrätten drack vi en syrarik riesling från Alsace, Gustave Lorentz Riesling Réserve 2008, som passade utmärkt till maten!

Örtbakad lax

Huvudrätten var minst lika färgsprakande som förrätten! En örtbakad lax serverades på grönsaksbädd med potatis, påsksallad och örtsås till. I glasen fick vi en australiensare, Little Yering Chardonnay 2008.

Citronparfait

En frisk och smakrik citron- och vaniljparfait och ett välkylt glas Limoncello satt fint efter den goda middagen. Efter allt detta goda serverades kaffe på maten tillsammans med en mumsig chokladpåskkaka.

Väl överflyttade till soffan, fortsatte kvällen med spännande drinkkreationer!
Tack för trevligt sällskap och en fantastisk middag!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s