Ingefärspannacotta med hjortronsylt

Vintips: St Stephan’s Crown Aszu 5 puttonyos

Ingredienser (2 portioner)
2,5 dl vispgrädde
1/4 dl råsocker
1/2-1  msk riven ingefära
1/2 pressad lime
1 gelatinblad
2 msk hjortronsylt

Tillagning
1. Blanda vispgrädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.
2. Tillsätt gelatinbladet (efter 5 minuters vattenbad) och ingefäran.
3. Häll upp i två portsionsglas och låt stå kallt i 3 timmar.
4. Dekorera med hjortronsylt och myntablad före servering.

Källa: systembolaget.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s