Örtmarinerad lammfilé med potatisgratäng, smörstekta sockerärtor och chevrecreme

Vintips: Château Mont-Redon, GR-174

Ingredienser
500 gr lammfilé
örter (timjan, rosmarin, basilika, persilja, vitlök), rivet citronskal, salt och svarpeppar samt olivolja för marinaden
sockerärtor
smör och salt

Tillagning av lammfilé
1. Bryn filéerna på medelstark värme.
2. Lägg över i ugnsfastf orm. Stek köttet färdigt i ugn, 100 grader i ca 8-10 minuter eller tills innertemperaturen är 55 grader
3. Tag ut köttet och låt det vila i folie i 10 minuter.
4. Skiva upp köttet vid servering.
5. Koka upp sockerärtorna och smörstek dem precis innan servering.

Ingredienser potatisgratäng
1/2 kg mjölig potatis, skalade och tunnt skivade
1/2 gul hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl grädde
2 dl mjölk
smör, salt, dragon, svartpeppar
1 1/2 dl riven parmesan

Tillagning av potatisgratäng
1. Stek löken.
2. Varva potatis, lök och parmesan i en gratängform.
3. Blanda i kryddorna i gräddmjöken och häll allt över gratängen. Toppa med riven parmesan.
4. Ugnsgrädda i 40-50 minuter på 200 grader.

Ingredienser chevrecreme
200 gr chevre
100 gr creme fraishe
1/2-1 msk honung
citronpeppar
Blanda ihop ingredienserna och lägg upp i serveringsskål.

Servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s