Parmesansnäcka fylld med skagenröra toppad med lax, räkor och svart kaviar

Vintips: Ferrari BrutLangois Crémant de LoireTim Adams Riesling 2007

Ingredienser till parmesansnäcka och dekor
2 dl grovriven parmesan, 10 st skalade räkor, 100 gr skivad kallrökt lax, 4 tsk svart kaviar, sallad som dekor, citron, dill och gräslök

Ingredienser till skagenröra
150 g räkor med skal, 1-2 msk hackad dill, 2 tsk ishavsrom, 1/2 dl majonnäs, 1/2 dl crème fraiche, salt och svartpeppar efter smak, cayennepeppar, 1 tsk citron och 1 msk finhackad rödlök

Tillagning av skagenröra
1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
2. Blanda dem i en skål tillammans med dill, ishavsrom, majonnäs och créme fraiche.
3. Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och finhackad rödlök.

Tillagning av parmesansnäckor
4. Hetta upp en teflonpanna på medelvärme.
5. Bred ut 1 dl grovt riven parmesanost i pannan. Forma osten till en tunn rundel och stek den tills den är gyllenbrun.
6.Drag pannan från plattan och låt ostplätten få stelna lite så att den går att lyfta.
7. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett uppochnervänt glas.
8. Tryck försiktigt ner kanterna runtom till en snäcka. Låt stelna.

9. Skär upp sallanden och lägg  lite i botten på snäckan.
10. Strimla hälften av laxen och lägg ovanpå sallanden i snäckan.
11. Fyll på med skagenröra. Toppa med lax, skalade räkor och svart kaviar.
12. Dekorera med en dillkvist, finhackad gräslök och en citronskiva.
13. Servera snäckan på en bädd av strimlad sallad. Färdigt!

Källa: Hans Abrahamsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s