Vårlig festmeny

Festlig middag med goda viner som inleds med en fin parmesansnäcka fylld med skagenröra toppad med lax, räkor och svart kaviar. Till rätten serveras  Tim Adams Riesling 2007, ett friskt och fruktigt vin som gör sig väl till skaldjur.

Tim Adams Riesling 2007, GR-174 2008

Som huvudrätt bjuder jag på en örtmarinerad lammfilé, klassisk potatisgratäng, smörstekta sockerärtor och chevrecreme. GR-174 2008 är en mycket god och behaglig spanjor från Priorat med mycket smak och som verkligen gifter sig med maten!

Som avslutning på middagen njuter vi av en ingefärspannacotta tillsammans med ett ungerskt dessertvin, St Stephan’s Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2004. Pannacottan blev jag nyligen bjuden på hemma hos en vänninna. Gott gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s