Laxbakelse med avokadokräm

Laxbakelser med avokadokräm, 4 portioner

Ingredienser
400 gram kallrökt lax i skivor
2 avokados
Rivet skal från en 1/2 lime + 1 msk limejuice
1 liten rödlök
1/2 äpple
2 krm kajennpeppar
olja
salt och peppar

Salladsbädd
1/2 dl rostade pinjenötter
1 pkt Sockerärtor
1 pkt salladsskott
1 1/2 msk balsamvinäger, 2 tsk honung
salt och peppar

Tillredning
1. Mixa avocado, creme fraiche och lime.
2. Finhacka lök, äpple och 100 gram av laxen. Blanda samman med avocadomixen.
3. Krydda med kajennpeppar, salt och peppar.
4. Lägg ut laxskivorna lite omlott på två bitar plastfolie.
5. Klicka ut avocadomixen i en sträng och rulla ihop till en laxrulle m h a plasten.
6. Lägg rullen minst två timmar i frysen.
7. Rosta pinjenötterna i en panna.
8. Koka upp, sila och strimla sedan sockerärtorna på längden.
9. Blanda vinäger, honung. Krydda.
10. Ta fram rullarna och tina 1-3 timmar före servering. Skär dem halvfrunsna i åtta bitar. Låt dem tina färdigt på en tallrik.
11. Lägg en bädd av sockerärtor och salladsskott på varje tallrik.
12. Lägg två bitar laxbakelse på varje tallrik. Ringla över vinägern och dekorera med pinjenötterna.

Till rätten rekommenderas vinet Yalumba The Y Series Riesling 2009 som finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

Källa: ICA Buffé nr 12, 2010

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s