Grillad Tonfisk med glasnudelsallad och krasse

Grillad tonfisk med glasnudelsallad

Den här grillade tonfiskrätten fick jag första gången hemma hos väninnan Pia som serverade den till förrätt. Jag blev så förtjust i den att jag gärna serverar den gärna till huvudrätt! Underbara smaker och vacker för ögat! Rätten är smakrik och passar till exempelvis Little Yering, men jag föredrar rött vin till.

Vintips: 
Château Mont-Redon Rouge 2008 eller Côtes-du-Rhône 2007 från välrenommerade producenten E Guigal.

Ingredienser 4 personer
4 bitar tonfisk, 200-250 gr/person
1 paket glasnudlar
1 paket krasse
1 kinakålshuvud
Sesamfrön (rostas i stekpanna)
Ingredienser till marinaden och dressingen

Marinad till tonfisken
1-2 tsk färsk ingefära, riven
1/2 hackad röd chilifrukt
1 tsk kinesisk soja
2 msk risvinäger
1 dl olivolja
Stek den marinerade tonfisken på ganska hög värme cirka tre minuter på varje sida.

Dressing till glasnudelsalladen
4 msk mango chutney
5 msk risvinäger
1-2 tsk sesamolja
2-4 krm sambal oelek
1 dl olivolja
4 msk rostade sesamfrön
1 paket hackade salladslökar
1/2 hackad röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor

Glasnudelsallad

Blanda dressingen.
Koka upp vatten och salt. Hacka och förfäll kinakålen snabbt.
Koka upp vatten och salt. Ta bort kastrullen från spisen. Lägg i glasnudlarna och låt dem stå i tre minuter. Sila. Tillsätt dressingen och den förvällda salladskålen.
Lägg upp på tallrik tillsammans med tonfisken och dekorera med krasse och rostade sesamfrön innan servering.

Källa: http://rostadmandelochruccola.blogspot.com/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s