Chokladmousse med hallon och blåbär

Chokladmousse med Seppeltsfield cellar No 9

Vintips: Seppeltsfield cellar No 9

Ingredienser 4 personer
125 gr 70 %-ig mörk choklad
2 msk florsocker
3 msk starkt varmt kaffe
1 äggula
2 dl vispgrädde
200 gr hallon och några blåbär

Tillagning
1. Bryt och smält chokladen över vattenbad.
2. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
3. Vispa grädden lätt och blanda ner hälften av grädden. Vänd sedan ner resten av grädden.
4. Fördelar hälften av bären i fyra glas, spara resten till garnering. 
5. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåp i minst en timme.
6. Garnera med resten av hallonen. På bilden har jag även garnerat med blåbär. Servera tillsammans med Seppeltsfield cellar No 9!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s