Grillad lammfilé med ljummen potatissallad och sparris

Grillad lammfilé med ljummen potatissallad

Vintips till maten: Arrogant Frog Ribet Rouge Cabernet Sauvignon Merlot, Château Mont-Redon, Poliziano Vino Nobile di Montepulciano

Den här rätten går snabbt att tillaga! Lammfilén läggs med fördel i marinad ett dygn innan. Färskpotatisen tvättas, skivas och kokas i lättsaltat vatten. Blanda ihop crème fraiche, parmesan och kryddor. Låt potatisen svalna något innan blandningen vänds i. Lammfiléerna grillas några minuter på varje sida tills de är lagom rosa inuti. Sparrisen kokas upp i lättsaltat vatten och serveras tillsammans med en klick smör. Smaklig måltid!

Ingredienser 4 personer

1 kg lammfilé
Marinad av olivolja, vitlök, rosmarin, timjan, honing, salt och peppar
800 gr färskpotatis
3 dl crème fraiche
1,5 dl parmesan, riven
1-2 vitlökar
1 kruka gräslök
salt, peppar
2 pkt färsk grön sparris

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s