Rabarbermuffins!

Rabarbermuffins!

Rabarbermuffins
Receptet på dessa smarriga rabarbermuffins kommer från Inger i Halmstad, som bjöd på alldeles nybakade och ljumma rabarbermuffins när vi kom på besök! Underbart gott och lika bra att göra dubbel sats direkt – jag lovar att de går åt! Första gången bakade jag på dinkelmjöl, men får erkänna att de blir allra godast på vetemjöl.

Ingredienser till ca 15 st
125 g smör
1,5 dl råsocker
2 ägg
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
2 dl rabarber

1 msk råsocker
0,5 tsk vaniljsocker

Garnering
1 msk råsocker

1. Sätt ugnen på 200°
2. Skär rabarbern i så tunna skivor som möjligt. Dela grova stjälkar på mitten.
3. Blanda bitarna med råsocker och vaniljsocker.
4. Rör smör och socker mjukt och pösigt.
5. Tillsätt ett ägg i taget och rör så att det blandar sig.
6. Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner detta.
7. Vänd till sist ner rabarberbitarna och fördela smeten i muffinsformar med hjälp av två skedar. Garnera med råsocker.
8. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s