Ängamat

Ängamat

Ängamat är något av det somrigaste jag vet. Ljuvliga smaker och vackra färger från årets primörer!

Vintips! Montregal 2010, ett torrt och friskt rosévin.

Ingredienser, 4 portioner
2-3 morätter, ca 250 g
0,5 blomkålshuvud, ca 250 g
0,5 purjolök
100-200 g ärtor
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 äggula
1 dl hackad persilja
0,5 dl grädde förhöjer smaken

Tillagning
1. Borsta och skiva morätterna, dela blomkålen i små buketter och skiva purjolöken.
2. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Tillsätt mjölk och salt och låt allt koka upp igen.
3. Lägg i morötter, blomkål och purjolök och låt koka i ca fem minuter.
4. Lägg i ärtorna och koka en minut till.
5. Blanda äggula och eventuell grädde och rör ner det och persiljan i soppan. Låt inte soppan koka mer.
6. Serveras med skivad serranoskinka torkad i ugn.

Inspirationskälla: Arlaköket

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s