Chokladfondant med hallonkräm

Chokladfondant med hallonkräm

Desertvintips: Delitia Recioto della Valpolicella Classico

Ingredienser till chokladfondanten
6 personer
150 g mörk choklad, 70 %

150 g smör
3 st ägg
3 st äggulor
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält choklad och smör i en kastrull på medelvärme under omrörning.
3. Ta kastrullen åt sidan och rör ner ägg, äggulor, socker och vetemjöl.
4. Fördela smeten i muffinsformar.
5. Grädda mitt i ugnen i 17 minuter.
6. Ta ut och låt svalna något. Ta sedan bort formarna och servera fondanten på tallrikar tillsammans med hallonkräm. Dekorera med några hallon och myntablad.
Receptkälla: alltommat.se

Ingredienser till hallonkrämen
50 gram hallon
2,5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Vispa grädden med flor- och vaniljsocker.
2. Mosa hallonen med en gaffel och vänd ner grädden i hallonen.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s