Örtbakad fläskfilé med kantarellsås och ugnsrostad potatis

Örtbakad fläskfilé med kantarellsås och ugnsrostad postatis
För en tid sedan blev jag bjuden på en mycket välsmakande fläskfilé med ljuvlig kantarellsås till. Receptet följer här.

Till maten rekommenderar jag något av följande viner: Klassikern Côtes-du-RhôneErrázuriz Estate Pinot Noir eller Campolieti Ripasso.

Örtbakad fläskfilé med kantarellsås

Ingredienser till 4 personer
800 gr fläskfilé
färsk rosmarin, finhackad
färsk timjan, finhackad
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
grädde
vinäger
dijonsenap
persilja, hackad
smör
16 – 20 potatisar
sallad, tomater

Tillagning
1. Salta och peppra fläskfilén och arbeta in örterna och vitlöken runt om fläskfilén.
2. Bryn köttet runt om i lite smör. Efterstek i ugn i 175° till 70°.
3. Förkoka potatisen. Ugnsrosta med olja, salt, peppar och kryddor efter behag. Potatisen kan ugnsrostas tillsammans med fläskfilén.
4. Smörstek kantarellerna. Salta. Lägg åt sidan.
5. Häll i vinäger i pannan och låt den ånga ut snabbt.
6. Tillsätt grädde, vitpeppar, senap och salt. Koka ihop såsen.
7. Vänd ner kantareller och persilja strax innan servering.
Klart! Bon Appétit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s