Läcker glasnudelsallad med räkor och ruccula

Läcker glasnudelsallad

Glasnudelsallad med räkor och ruccula

Vintips: Langois Crémant de Loire eller Marques de Monistrol

Ingredienser till 4 personer
1 zucchini
1 röd paprika
2 schalottenlökar
2 vitlökar
5 – 10 sardellfiléer
0,5 citron
3 dl pillade räkor
1 pkt ruccula
olivolja

Tillagning
1. Börja med att skala och skiva lök och vitlök fint.
2. Hacka sardellerna och lägg dem i olja tillsammans med löken och vitlöken. Blanda i citronsaft och rivet citronskal.
3. Pilla räkorna.
4. Skiva zuccinin och dela paprikan i klyftor. Stek dem i lite olja. Salt och peppra.
5. Skölj rucculan.
6. Koka glasnudlarna.
7. Blanda grönsakerna och räkorna med glasnudlarna och sardellvinägretten. Vänd i rucculan.
8. Lägg upp och servera!

Inspirationskälla: Tina Nordström

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s