LCHF dessert – Chokladmousse i glas

Chokladmousse i glas

Delikat Chokladmousse i glas

Vintips: Seppeltsfield Cellar No 9 Muscat eller Chateau du Levant

Ingredienser för två personer
1 dl grädde
75 gram mörk choklad 70 %
1 äggula
1/4 dl hasselnötter

Tillagning
1. Vispa grädden hårt
2. Bryt 50 gram mörk choklad i bitar och smält den i vattenbad
3. Rör ihop 1 äggula i en skål
4. Tillsätt den smälta chokladen under kraftig omrörning
5. Rör ner grädden lite i taget
6. Hacka resten av chokladen och hasselnötterna
7. Vänd försiktigt ner den hackade chokladen och nötterna i moussen
8. Fyll två koppar
9. Låt moussen stelna i kylen i minst två timmar
10. Garnera med riven choklad och eventuellt några hallon

Ett mindre sött alternativ är en ostbricka med vällagrade hårdostar till ett Amaronevin, Masi Amarone Costasera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s