LCHF huvudrätt – Lammfilé med blomkålspuré och ostronskivling

Lammfilé med blomkålspuré

Vintips: Red Diamond Shiraz 2008

Den här rätten är både festlig och lätt att tillaga. Blomkålspurén är ett bra LCHF-alternativ till potatis och förhöjer verkligen rätten!

Ingredienser till 2 personer

500-600 gram lammfilé
1 stort blomkålshuvud
250 gram ostronskivling
tomater i dressing gjord på balsamvinäger, olja, salt & peppar

Marinad till lammfilén:
olja, färsk timjan, salt, peppar

Tillagning
1. Marinera lammfilén minst fem timmar i förväg
2. Bryn lammfilén på medelstark värme
3. Stek färdigt köttet i ugn i 100 grader tills innertemperaturen är 55 grader, ca 10 minuter. Låt sedan köttet vila i folie i 10 minuter
4. Skölj och dela under tiden blomkålshuvudet och koka i saltat vatten
5. Skiva och smörstek ostronskivlingen
6. Häll av vattnet och mixa blomkålen med smör och varm grädde, salt & peppar
7. Skiva tomaterna och blanda med balsamvinäger, olja, salt & peppar
8. Skiva upp köttet
9. Lägg upp på tallrikar och servera!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s