Saffranssnäckor

Saffranssnäckor

Recept saffranssnäckor

Ingredienser till ca 30 st
150 gr smör
2-3 påsar saffran
4 dl mjölk
1 burk kesella gourmet
50 gr jäst
1,5 dl socker
15 dl vetemjöl

Fyllning
150 gr smör
1,5 dl socker
1 uppvispat ägg
0,5 dl pärlsocker

Tillagning
1. Smält smöret.
2. Tillsätt saffran, mjölk och kesella.
3. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt  vätskan (ska vara fingervarmt) under omrörning.
4. Tillsätt socker, salt och lite av mjölet i taget.
5. Arbeta den smidig, ca 10 minuter för hand.
6. Låt degen jäsa under duk i 1 timme.
7. Dela degen i två delar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord. Bred på smör, strö på socker.
8. Rulla ihop till en rulle. Skär i bitar. Platta till och lägg i muffinsformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
9. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
10. Gräddas i mitten av ugnen på 225 grader i 12 minuter.

Receptkälla: enjoywine.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s