Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Vintips: Fetzer Chardonnay

Ingredienser till två personer
500 gram champinjoner (spara två nävar svamp till dekoration)
2 charlottenlökar
5 dl vatten
5 dl matlagningsgrädde
2 msk svampfond
1 paket bacon
salt och peppar
persilja till dekoration
smör att steka i

Tillagning
1. Hacka champinjonerna och löken fint. Spara två nävar svamp till dekoration.
2. Stek champinjoner och lök i smöret. Salta och peppra.
3. Tillsätt vatten, matlagningsgrädde och svampfond. Låt koka i 15 minuter.
4. Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
5. Skiva bacon och den sparade svampen. Fräs bacon och svamp i några minuter.
6. Servera soppan i djupa tallrikar. Dekorera med fräst bacon och svamp med en persiljekvist. Gott med en bit bröd till.
Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s