Citronpaj LCHF

Ingredienser till pajdegen:citronpaj
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
50 gram smör
Sötning motsvarande 1 msk vanligt socker
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Ingredienser till fyllningen:
250 gram mascarpone
3 citroner
Sötning motsvarande 1,5 dl vanligt socker
3 ägg
3 äggulor

1. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk och smör i en mixer.
2. Tillsätt övriga ingredienser.
3. Stjälp upp i en skål och ställ kallt i minst 30 minuter.
4. Tryck ut degen i smörad och bröad form (kokos).
5. Förgrädda pajerna på 175 grader i 8 minuter.
6. Höj ugnen till 225 grader.
7. Gör fyllningen, börja med att riva och pressa citronerna. Ger ca 1,5 dl juice.
8. Blanda citronjuice och sötningsmedel i en skål.
9. Blanda ner ett ägg + gula i taget och tillsätt därefter mascarponen.
10. Fördela fyllningen i pajformen.
11. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills fyllningen har stelnat.
12. Täck över pajen med folie. Annars bräns den:

Serveras med bär och vispad grädde.

Receptkälla: 56kilo.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s