Krämig saffranskaka

Ingredienser till 1 kaka i rund form
3 dl mandelmjöl
75 gr stevia
2 pkt saffran
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ekologiska ägg

Fyllning:
150 gr smör
2 tsk vaniljpulver
200 gr philadelphiaost (1 pkt)
1/2 dl stevia

Smörj en rund form och bröa med kokosflingor.
Vispa äggen fluffiga.
Blanda de torra ingredienserna, rör ner och blanda ordentligt. Häll ner i formen.
Vispa ner ingredienserna till cream cheese blandningen.
Klicka ner smeten i kakan.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
200 grader i vanlig ugn eller 180 grader i varmluftsugn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s