Chokladtårta Raw med rostade nötter

IMG_1396 3IMG_1410

Ingredienser till botten
3 dl nötter (mandel, hasselnöt), torrostade
1 dl solrosfrön, torrostade
9 dadlar
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk himalayasalt
1 msk rå kakao
1 msk nescafe i 1 dl hett vatten)

Ingredienser till fyllning
5 dl cashewnötter, blötlagda
1 burk kokosmjölk (ej vattnet)
0,5 dl agave
3 msk rå kakao
2,5 msk kaffe
1 krm himalayasalt
1 nya chili
1 dl kakaosmör

Ingredienser till cholkadtäcke
1 dl kakaosmör
0,5 dl agave
2 msk kakao

Topping
1,5 dl nötter, rostade

Tillredning av botten. Torrosta nötterna och solrosfröna (gör 1,5 dl extra nötter och spara till toppingen). Mixa allt i matberedare. Tryck ut smeten i en form med löstagbara kanter. Ställ i frysen medan du gör fyllningen.

Fyllningen. Blötlägg cashewnötterna minst 4 timmar innan. Smält kakaosmöret (smällt 2 dl så räcker det åt toppingen). Öppna den kylda kokosmjölken och gröp ur grädden (om den inte stelnat, se till att inte få med för mycket av kokosvattnet). Mixa samman alla ingredienser förutom cashewnötterna och kakaosmöret till en slät mousse. Mixa därefter ner cashewnötterna, lite i taget samt häll i kakaosmöret. Mixa igen tills fyllningen är helt slät. Ta fram botten och bred på fyllningen.

Chokladtäcket. Vispa ner alla ingredienser i det smälta kakaosmöret. Bred ut över tårtan och strö på de grovt hackade nötterna. Frys i ca 3-4 timmar. Ta ut en timme före användning.

Servera tårtan tillsammans med bär och vispad grädde med 1/2 tsk vaniljpulver alternativt vispad kokosmjölk (gröp ur och vispa grädden) med 1 msk agave och 1/2 tsk vaniljpulver.

Receptkälla: Halv åtta hos mig

En tanke på “Chokladtårta Raw med rostade nötter

Lämna en kommentar